T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞIRNAK / ULUDERE - Uludere Halk Eğitimi Merkezi

2023/2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÜCRETLİ USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURU İLANI

2023-2024 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KADROLU / KADROSUZ  (MEB PERSONELİ, ÜCRETLİ USTA ÖĞRETİCİ, KAMU PERSONELİ, EMEKLİ VE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU ÖĞRETİM ÜYESİ/GÖREVLİSİ)

ÜCRETLİ USTA ÖĞRETİCİ İLANI

2023-2024 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KADROLU / KADROSUZ  (MEB PERSONELİ, ÜCRETLİ USTA ÖĞRETİCİ, KAMU PERSONELİ, EMEKLİ VE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU ÖĞRETİM ÜYESİ/GÖREVLİSİ)

ÜCRETLİ USTA ÖĞRETİCİ İLANI

2023 - 2024 Eğitim ve Öğretim Yılı "Ücretli Usta Öğretici Başvuruları" Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzün "e-Yaygın Sistemi" üzerinden alınacaktır.

 

2023 - 2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Usta Öğretici Başvuruları 11 Nisan 2018 Tarih ve 30388 ile 15 Ekim 2021 tarih ve 31629 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliği'nin 26. Maddesine göre 01 Ağustos 2023 tarihinden itibaren e-Yaygın sistemi üzerinden yapılacaktır. Başvuru yapmadan önce Milli Eğitim Bakanlığımızın 15 Ekim 2021 tarih ve 31629 sayılı resmi gazetede yayımlanan "Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"  maddelerinin dikkatlice okunması ve ona göre hareket edilmesi yapılacak başvuru açısından büyük bir önem taşımaktadır.

 

İLAN YOLUYLA KADROLU / KADROSUZ  (MEB PERSONELİ, ÜCRETLİ USTA ÖĞRETİCİ, KAMU PERSONELİ, EMEKLİ VE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU ÖĞRETİM ÜYESİ/GÖREVLİSİ) ÜCRETLİ USTA ÖĞRETİCİ GÖREVLENDİRMESİNDE ARANACAK ŞARTLAR

a)Görev alacağı kursun öğretim programında belirtilen eğitici şartını taşımak.

b)Türk vatandaşı olmak.

c)18 yaşını doldurmuş olmak.

d)Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

e)26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

f)Askerlikle ilişiği bulunmamak.

g)Sağlık durumu yönünden görevini yapmasına engel bir durumu olmamak.

 

 

BAŞVURU TAKVİMİ

DUYURU: 18 – 31 Temmuz 2023

ONLİNE BAŞVURULARIN ALINMASI: 01 – 31 Ağustos 2023

İTİRAZLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ: 01 – 04 Eylül 2023

KESİN SIRALAMANIN İLANI: 05- 06 Eylül 2023

 

 

 

BAŞVURUDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR:

1) 2023 - 2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Usta Öğretici başvuruları  e- Yaygın Sistemi Üzerinden "Usta Öğretici başvuru Ekranından" yapılacaktır.

2) Başvuruların doğru bir şekilde yapılabilmesi için sistemde belirtilen şekilde, konu ile ilgili belgelerin sisteme yüklenmesi gerekmektedir. 

3) e-Yaygın Sistemi Üzerinden başvuru yapıldıktan sonra istenilen evrakların tam zamanında kuruma teslim edilmesi gerekmektedir.

4) Usta Öğreticilerimiz yaptıkları başvuruları sistem üzerinden takip etmeleri gerekmektedir.

5) Halk Eğitimi Merkezi tarafından yapılacak ilk etap kontrolde başvurusu tamam olan usta öğreticilerimizin başvurusu ONAYLANACAKTIR, eksiklik tespit edilen usta öğreticilerimizin Başvuru süresi içinde (01 Ağustos-31 Ağustos arası) eksikliklerin giderilmesi için RET EDİLECEKTİR. Bu bakımdan başvuruda bulunan usta öğreticilerimizin SİSTEMİ SÜREKLİ OLARAK KONTROL ETMELERİNDE FAYDA VARDIR.

6) Usta öğreticilerimiz e-Yaygın siteminde onaylanmış başvurularını iptal edebilecekleri bir buton eklenmiştir. Bu buton "Başvuruyu Tamamla" kısmında yer almaktadır.

7) Başvurusu e-yaygın eğitim sistemi üzerinde onaylanmış usta öğreticilerimizin başkaca yapacakları bir işleme gerek yoktur.

8) Başvuruları e- yaygın eğitim sistemi üzerinde RET EDİLMİŞ usta öğreticilerin yazan açıklamalar doğrultusunda eksikliklerini (01 Ağustos-31 Ağustos arası) tamamlayarak başvurularını yenilemeleri gerekmektedir.

9) BAŞVURU ONAY SÜRECİNİN TAKİBİNDEN USTA ÖĞRETİCİLERİMİZİN KENDİLERİNİN SORUMLU OLDUĞU UNUTULMAMALIDIR.

10) Yapılan başvurular; yönetmeliğin 26. maddesinin 6. Fıkrasında yer alan komisyon tarafından ayrıca değerlendirilecektir. Komisyonun yaptığı değerlendirme sonuçları Mülki İdare Amirinin ONAYI ile kesinlik kazanacaktır. Bu bağlamda e- yaygın eğitim sistemi üzerinden başvuruların ONAYLANMASI nihai bir değerlendirme ve/veya her şeyin bitmiş olduğu anlamına gelmemektedir.

11) Usta öğretici başvuruları bir eğitim ve öğretim yılını kapsadığından 2022 - 2023 eğitim ve öğretim yılında başvuru yapan usta öğreticilerimizin 2023 - 2024 eğitim ve öğretim yılı için başvurularını YENİLEMELERİ GEREKMEKTEDİR.  

12) Başvuru yapan usta öğreticilerimiz yaptıkları başvurudan ve sisteme yükledikleri belge ve bilgilerden BİZATİHİ KENDİLERİ SORUMLUDURLAR

13) Usta öğreticilerimizin e- Yaygın Eğitim Sisteminden yapmış oldukları başvuru ön kayıt niteliğinde olup, başvuru yapmış olmak kesin olarak görevlendirilecek anlamına gelmemektedir. Başvurular Millî Eğitim Bakanlığımızın mevzuat kuralları çerçevesinde değerlendirilerek, sıralama yapılacaktır. İhtiyaç olması halinde bu sıralama dikkate alınarak görevlendirme yapılacaktır.

14) Yapılacak usta öğretici görevlendirme iş ve işlemlerinde açılacak kursun modül programındaki "Eğitimcilerin Niteliği" ile ilgili bölümde aranan şartları taşıyan usta öğreticiler görev alabilecektir. Dolayısıyla usta öğreticilerimizin online başvuru sırasında seçtikleri alan ve alanının altında yer alan kurs modül programlarının "Eğitimcilerin Niteliği" ile ilgili bölümde aranan şartlara dikkat etmeleri çok önemlidir. E – yaygın eğitim sistemi üzerinde başvurusu onaylansa ve usta öğretici değerlendirme komisyonundan geçse bile kurs modül programındaki "Eğitimcilerin Niteliği" ile ilgili bölümde aranan şartları taşımayanlar kursta görev alamayacaktır.

15) Başvurular 31.08.2023 tarihinde sona erecektir.

16) Yapılan başvurular; yönetmeliğin ekinde yer alan Ek-2 "Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formu" baz alınarak yönetmelikte geçen komisyon tarafından değerlendirilecektir.

17) Yönetmeliğin 26. Maddesinin 9/a fıkrasına göre başvuru sonuçları Eylül ayının 15'ine kadar  tamamlanarak ilan edilecektir. Değerlendirme sonucunda oluşacak sıralama bir yıl süreyle geçerli olacaktır.

18) KURUM TARAFINDAN GÖREVLENDİRİLMEK ÜZERE KURUMA DAVET EDİLEN USTA ÖĞRETİCİLER GÖREVE BAŞLAMAZ VE/VEYA VERİLEN GÖREVİ BIRAKIRLARSA (MÜCBİR SEBEPLER HARİÇ) YÖNETMELİĞE GÖRE BİR YIL SÜRE İLE HALK EĞİTİMİ MERKEZİNDE KENDİLERİNE GÖREV VERİLMEYECEKTİR.    

19) Başvuru şartlarını taşımadığı halde gerçeğe aykırı belge düzenleyerek ve aykırı beyanda bulunarak başvuruda bulunanlar ile gerçeği gizleyerek başvuruda bulunanların başvuruları geçersiz sayılacaktır

20) Evrak yüklemelerde tarayıcılar ile PDF dosyası yapılması tavsiye olunur.

 

AÇIKLAMALAR:

a)Başvuru ekranındaki, en son mezun olduğunuz okul / bölüm ve öğrenim durumunu, kurs vereceğiniz alan ile ilgili mezun olduğunuz okula göre doldurunuz. Örneğin; Bilgisayar Programcılığı(Önlisans) mezunu bir usta öğretici adayı, daha sonra İşletme(Lisans) alanından mezun olduysa, öğrenim durumunu kurs vereceği alana(Bilişim Teknolojileri) uygun olarak Önlisans seçecektir.

b)Kurs verebileceğinizi belirttiğiniz alan ile ilgili bir okuldan mezun değilseniz, mutlaka Ustalık / Yeterlik belgesi / Antrenörlük belgesi ibraz etmeniz gerekmektedir.

c)Kurs verebileceğiniz alan/branş, başvuru ekranındaki listede bulunmuyor ise; başka bir alan seçmeyiniz. 

d)Başvuru ekranındaki tüm alanları mutlaka doldurunuz.

 

e-YAYGIN SİSTEMİ ÜZERİNDEN BAŞVURU YAPMA:

1)      Başvuru işlemleri e-yaygın sisteminden yapılacak olup e-devlet şifresi ile giriş yapılacaktır

2)      Sisteme başvuru alanı ile ilgili diploma, belge, sertifika yüklenecek, alan dışı belge yüklenmeyecektir.

MEZUNİYET BÖLÜMÜ:

1)      Mezuniyet durumu seçilip ilgili bölüme belge yüklenecektir. ( Öğrenci belgesi geçersiz sayılacak)

2)      Meslek Lisesi, İmam Hatip lisesi Mezunları: "Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumu/İmam Hatip Lisesi" bölümünü seçerek belge yükleyecekler

3)      Eğitim Fakültesi Mezunları : "Lisans (Eğitim Fakültesi Mezunu)" bölümünü seçerek belge yükleyecekler

b)      Lisans mezunu olup pedagojik formasyon belgesi olanlar Önce Lisans belgesini  yükleyecek, daha sonra "Yeni Mezuniyet Belgesi Kaydet" butonunu tıklayarak formasyon belgesini "Pedagojik Formasyon" bölümünü seçerek yükleyecekler.

c)       Eğitim Fakültesi mezunları Pedagojik Formasyon belgesinde ayrıca puan almayacaktır.

d)      Alan dışı mezuniyet belgeleri de "Yeni Mezuniyet Belgesi Kaydet" butonu tıklanarak  yüklenecektir.

 

MESLEKİ  KURS BİTİRME BÖLÜMÜ:

e)      Alanı ile ilgili varsa "Ustalık Belgesi, 4.Seviye Kurs Bitirme Belgesi,  4.Seviye ve Üzeri Mesleki Yeterlilik Belgesi" yüklenecek. Belge yoksa bu alan  geçilecek

 

İŞ DENEYİMİ

f)        Alanında hizmet iş deneyimi; "eğitici sigorta günü/360" olarak hesaplanacaktır. BARKOTLU SGK DÖKÜMÜ sisteme yüklenecektir. Alanında hizmet iş deneyimi hesabında, kamu kurum ve kuruluşları ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel kurumlardaki ALANIYLA İLGİLİ Eğitici olarak çalıştığı süreler dikkate alınacaktır

 

DİĞER BELGELER

g)       Bu bölümde yüklenecek belgenin sol tarafındaki kutucuk işaretlenerek yeşil tik yapılacak

h)      Usta Öğreticilik Belgesi : Sadece Mesleki Eğitim Merkezinden alınmış olan Usta  Öğreticilik Belgesi yüklenecek

i)        Antrenörlük Belgesi:  Gençlik ve Spor Bakanlığı veya Federasyon tarafından verilmiş olan Antrenörlük Belgesi yüklenecek

j)        İcazet Belgesi : Geleneksel El Sanatları alanında varsa "İCAZET" belgesi yüklenecek

k)       Diğer Belgeler: Oryantasyon Belgesi, varsa alanı ile ilgili puana esas olmayan diğere belgeler "hafızlık, kurs bitirme belgeleri vs. " yüklenecek 

3-    Her belge ilgili alana yüklenecektir.

4-    Kurs seçiminde alanı ile ilgili kurslar seçilecektir. (Seçimi yapılmayan kurs sistemde görünmediğinden alan dâhilinde de olsa açılamaz) 

5-    Puanların eşitliği halinde sırasıyla; alanında eğitim seviyesi en yüksek olana, eğitim alanında mesleki deneyimi fazla olana öncelik verilir; eşitliğin devamı halinde ise kura ile belirlenir.

6-    İş Durumu bölümünde öğreticinin durumuna uygun bölüm işaretlenecektir (Usta Öğretici/ Kamu Personeli/ Emekli/Yükseköğretim kurumu Öğretim Üyesi/Görevlisi) 

l)        e-Devlet şifrenizle sisteme girerek başvuru yapınız. Açılan ekranda yer alan açıklamalara uygun olarak başvurunuzu tamamlayarak kaydediniz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.07.2023 - Güncelleme: 28.07.2023 15:37 - Görüntülenme: 307
  Beğen | 0  kişi beğendi