ŞIRNAK / ULUDERE - Uludere Halk Eğitimi Merkezi

Tem

2023-2024 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KADROLU / KADROSUZ  (MEB PERSONELİ, ÜCRETLİ USTA ÖĞRETİCİ, KAMU PERSONELİ, EMEKLİ VE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU ÖĞRETİM ÜYESİ/GÖREVLİSİ)

ÜCRETLİ USTA ÖĞRETİCİ İLANI

Ara

Uludere ilçe genelinde Halk Eğitimi Merkezi ve Milli Eğitim Müdürlüğü  bünyesinde onarımdan geçirilen 4 eski bina 'Köy Yaşam Merkezi' yapılarak halkın hizmetine açılmıştır.

Köy Yaşam Merkezleri  yediden yetmişe bütün vatandaşlara ulaşmak  amacıyla kuruluyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezinin iş birliği ile açılan köy yaşam merkezlerinde vatandaşların ihtiyaçları gözetilerek anaokulu, kütüphane, yemekhane  ve dokuma atölyesi  dahil olmak üzere çok boyutlu bir eğitim ortamı tasarlanmıştır.

Köy Yaşam Merkezlerinde geleneğimiz olan ebeveynlerimiz ile geleceğimiz olan çocuklarımızı aynı çatı altında toplamak ve geçmişle gelecek arasında köprü  kurmak için çeşitli etkinlikler yapmaya devam ediyoruz.

Kas

'Okumayan Kalmasın Diye'

Zorunlu ilköğretim çağı dışında bulunan ve okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarımız için halk eğitimi merkezleri bünyesinde okuma-yazma kursları iki kademeli olarak düzenlenmektedir.

I. Kademe Okuma Yazma Öğretimi ve Temel Eğitim Programı ilkokulların 1 ve 2. sınıfları;

II. Kademe Eğitimi Programı ise 3 ve 4. sınıfları kapsamaktadır.

Daha önce hiç okula gitmemiş yetişkinler, halk eğitimi merkezleri bünyesinde açılan I. Kademe Okuma Yazma Kurslarına katılabilirler. Kurs sonunda başarılı olmaları durumunda "I. Kademe Okur Yazarlık Belgesi" almaya ve bu belge ile II. Kademe Okuma Yazma Kurslarına kayıt yaptırmaya hak kazanırlar. Okuryazar olduğu halde bu durumunu belgelendiremeyen yetişkinler I. Kademe Okuma Yazma Kursuna katılmadan doğrudan "I. Kademe Seviye Tespit Sınavı" na alınırlar. Başarılı olmaları durumunda alacakları "I. Kademe Okur Yazarlık Belgesi" ile isterlerse "II. Kademe Seviye Tespit Sınavı" na katılabilirler.

Kas

Uludere Halk Eğitimi Merkezi olarak ilçemizde elimizin ulaştığı her yere kurs açmaya devam ediyoruz.

Mahalle arası ve Aile Destek Merkezlerinde kültürümüzü ve değerlerimizi yaşatmak adına çeşitli kilim kurslarını açıyoruz. Bu doğrultuda 2022'de Kasım ayına kadar toplamda 217 kişiyi sertifika sahibi yapıp birbirinden değerli kilim, kemer, çanta, heybe ve isimli hediyelikler üreterek kültürümüzü yaşatmanın yanı sıra üretimde biz de varız diyerek;

Eylül ayı itibariyle

4 Kelkit Kilimi,

1 Bayat Kilimi,

1 Yöresel Kilim,

15 Maraş kilimi olmak üzere toplamda  21 Kilim kursunda 258 kursiyere ilmek ilmek  Kilim dokumayı öğretmeye devam ediyoruz.

Başvuruların Alınması: 1/11 Eylül 2020

Sonuçların ilanı: 14/18 Eylül 2020